Vebsajtovi za besplatne slike koje zaista želite da koristite (9+ primera)

Vebsajtovi za besplatne slike

Stvaranje sadržaja koji se koristi u komercijalne svrhe je kreativan posao za koji je potrebno pronaći razne materijale. Postoje različiti načini za poboljšavanje izgleda teksta za blog ili objave na društvenim mrežama.

Najvažnije je koristiti upečatljive slike koje privlače pažnju posmatrača.

Fotografije su oduvek sastavni deo dizajna i najbolji su način za isticanje objava u moru drugog sadržaja. Problem često predstavlja pronalaženje slika koje upotpunjavaju sadržaj, izgledaju dobro i nisu pod zaštitom autorskih prava.

Pitanje koje se često postavlja je: Gde se mogu naći besplatne slike visokog kvaliteta za korišćenje u komercijalne svrhe?

Većina slika koje su nastale u proteklih 30 godina su pod zaštitom autorskih prava – to znači da ova zaštita daje autoru ekskluzivno pravo da koristi svoje delo. Dakle, kada se na pretraživačima traže fotografije, najčešće to nisu besplatne slike i nije dozvoljeno koristiti ih u stvaranju sadržaja.

Plaćanje ili samostalno stvaranje fotografija je često nemoguće zbog nedostatka vremena ili resursa.

Srećom postoje sajtovi sa kojih je potpuno legalno preuzeti slike besplatno i koristiti ih u druge svrhe, a listu njih možete videti u nastavku ovog teksta.

Pre same liste neophodno je napomenuti da svaki od ovih sajtova ima svoje uslove korišćenja i preporučuje se da se oni pročitaju pre preuzimanja slika.

9+ vebsajtova za preuzimanje besplatnih slika za vaš vizuelni sadržaj

Kako bi poređenje ponude besplatnih slika bilo fer, na svim sajtovima je pretražen pojam happy.

Vebsajtovi za besplatne slike:

Jednostavan sajt koji je lak za korišćenje i ima više od 65.000 besplatnih slika koje se mogu koristiti u bilo koje svrhe, bez navođenja izvora. PixaBay pruža i podsetnik da se proveri da li sadržaj na slikama ne krši nikakava prava.

I sa ovog vebsajta je moguće potpuno besplatno preuzimanje slika i korišćenje u različite svrhe. Pexels ima i jasno istaknut pravilnik gde je ovo objašnjeno.

Unsplash takođe ima pravilnik o korišćenju besplatnih slika iz njihove ponude. Sa ovog vebsajta je dozvoljeno preuzimanje slika i korišćenje u bilo koje svrhe, osim za kreiranje sličnog, konkurentnog sajta.

Burst je platforma kompanije Shopify sa velikim izborom besplatnih slika u visokoj rezoluciji i bez autorskih prava. Burst takođe pruža i biznis ideje za start up-ove i preduzetnike.

Canva je online alat za grafički dizajn koji takođe nudi besplatne slike. Velika prednost ove platforme je mogućnost brzog prilagođavanja fotografija korišćenjem grafike na vebsajtu i kreiranje slika koje se savršeno uklapaju uz vaš blog ili društvene mreže.

https://www.canva.com/photos/

Slično kao Canva, Crello je alat sa različitim šablonima za pravljenje objava za društvene mreže. Nudi besplatne slike, kao i grafike koje se mogu koristiti.

Ovaj sajt sadrži više hiljada besplatnih slika koje može da koristi svako. Iako je većina fotografija besplatna, za korišćenje nekih slika je prvo potrebno napisano odobrenje.

GoodFreePhotos je vebsajt sa fotografijama čija je glavna tematika priroda, nacionalni parkovi, nacionalne znamenitosti i istorijska mesta, ali pruža i veliku ponudu drugih slika koje su potpuno besplatne za preuzimanje i korišćenje.

ReShot ima veliki izbor besplatnih slika, a sajt je namenski napravljen za start up-ove i preduzetnike. Slike su besplatne za korišćenje u komercijalne svrhe bez prvobitno dobijene dozvole.

Bonus vebsajt za preuzimanje fotografija

Još jedan odličan vebsajt za preuzimanje slika jeste Getty Images. Filteri za pretraživanje potrebnih fotografija su veoma korisni i imaju ogroman izbor slika. Ovaj sajt se razlikuje od ostalih jer su slike uglavnom besplatne, ali nije ih dozvoljeno koristiti u komercijalne svrhe.

Postoji sve veći broj fantastičnih resursa za besplatne slike na internetu. Ovi vebsajtovi pružaju veliku pomoć dizajnerima, marketarima i blogerima u stvaranju sadržaja. Sada i vaše objave mogu privući pažnju i biti na novom nivou!

Delite na društvenim mrežama:

Više o TOPSAJTU možete pročitati OVDE

Pre Nego  Što Odete ...

Znamo da nije lako doneti odluku brzo u minut ili dva. Izrada web sajta i Prezentovanje na internetu je kompleksnija tema.

Iz tog razloga  Pozivamo Vas na (on-line) sastanak na kome bismo se mogli upoznati detaljnije porazgovarati

DOZVOLITE DA SE UPOZNAMO I PORAZGOVARAMO

SAČEKAJTE

TEL: 011 40 45 201

Ova Internet stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. 

Korišćenjem ovog sajta se slažete sa korišćenjem kolačića (cookies)

Više o tome možete pronaći u našoj Politici privatnosti i Kolačićima